Sulge menüü

Austraalia Punane Känguru – 1 untsine 99,9% hõbemünt

Tehnilised andmed:
Hõbe: 99,9 %
Kaal: 1 unts
Väljaandja: Austraalia Rahapada
Väljalaskeaeg: 7 veebruar 2012
Kvaliteet: Proof
Tiraaž: 7500
Nummerdatud sertifikaat
Puidust kinkekarbis
Värvitrükis hõbemünt

Punane hiidkänguru on imetaja. Ta kuulub seltsi kukrulised, sugukonda kängurulased ning perekond ja liik on Macropus rufus.
Punane hiidkänguru esineb vaid Austraalias. Ta on kõigist kukrulistest kõige suurem, aga toitub ainult rohust ja põõsaokstest.
Püstiseisev punane hiidkänguru on sama pikk kui täiskasvanud inimene. See känguru on ainuke punase karvaga känguru. Emasloomade ja poegade karv on sinakashalli värvi.
Kängurud on põhiliselt aktiivsed öösiti. Päeval on kängurud meelsasti puude ja põõsaste varjus.
Känguru on kohastunud elama kuivades kohtades. Päeva kuumemal ajal nad ei liigu peaaegu üldse.
Punane hiidkänguru sööb rohtu ja põõsaoksi.
Punane hiidkänguru elutseb Kesk-Austraalia kõige kuivematel aladel, kuid teda võib näha ka lopsaka taimestikuga aladel. Et saada vett, läbivad kängurud vahel päris pikki teekondi.
Punase känguru põhiandmed:
Pikkus: keha kuni 1,6 ja saba pikkus on kuni 1 meeter
Kaal: isastel ligikaudu 90 kg, emastel umbes 30 kg
Poegade arv: 1
Eluea pikkus: 12-18 aastat

Tootekood: RedKangaroo Kategooriad: ,

72.00

2 laos