Austraalia Linnud 2013 - Viker-Nestepapagoi 99,9% hõbemünt 1/2 oz

Hind:
43,00 €
Kogus: - +
SELTS: Papagoilised
SUGUKOND: Papagoilised
PEREKOND JA LIIK: Trichoglossus haematodus

Tehnilised andmed:
Hõbe: 99,9%
Kaal: 15,591 g
Läbimõõt: 36,60 mm
Väljalaskeaasta: 2013
Emiteerija: Austraalia Rahapada
Nimiväärtus: AUD 0.5
Tiraaž: 10 000 tk
Kujundaja: Natasha Muhl
Sertifikaat
Originaalses The Perth Mint Australia kinkekarbis

Kollektsiooni teemaks on armsad Austraalia Linnud
Sarja viimasel mündil on Viker-Nestepapagoi
Kaunis kinkepakendis mündil on kaasas nummerdatud sertifikaat.

Viker-nestepapagoi on üks Austraalia värvikirevamaid linde. Tema sulestikku ja kõverat nokka vaadates ei teki kahtlustki, et ta kuulub papagoiliste sugukonda.
Viker-nestepapagoid elavad suurte parvedena, kes üheskoos mööda metsi ringi lendavad. Mõnd toidu poolest rikkalikku puud kohates seavad nad end okstel sisse, kaunistades seda oma kireva sulestikuga.
ESINEMINE
Viker-nestepapagoi esineb harilikult Austraalia kirdeosa metsades ja mitmetel Vaikse ookeani edelaosa saartel. Eelistab harvemaid metsi või metsaservi, mis lähevad üle põõsastikeks.
Üsna sageli võib teda samuti näha parkides ja aedades. Rohkearvuline viker-nestepapagoide populatsioon elutseb otse Sydneys. Kirde-Austraalia troopilistes metsades viibivad viker-nestepapagoid aastaringselt ühtedel ja samadel territooriumidel. Lõuna pool, kus taimestiku koostis ja areng varieeruvad, on papagoid sunnitud ringi rändama.

Harjumuspärane eluviis: Seltsiv liik, toitu hangib parvedena.
Toitumine: Harilikult õietolm, nektar, lilled ja seemned, puuviljad, putukad ja nende vastsed.
Häälitsused: Lennu ajal halisev kisa, söömise ajal sädistamine.
Eluea pikkus: Looduses 10 aastat. Vangistuses umbes 25 aastat.




Kokku sobivad tooted
Austraalia linnud 2013 - Käharkakaduu - 99,9% hõbemünt 1/2 oz
Esimene münt 2013.a. hõbemündisarjast "Austraalia Linnud"
Käharkakaduu – (Red-tailed Black Cockatoo, Calyptorhynchus banksii)

Tehnilised andmed:
Hõbe: 99,9 %
Kaal: 15,591 g
Läbimõõt: 36,60 mm
Nimiväärtus: 0,5 AUD
Paksus: 2,30 mm
Tiraaž: 10 000
Kujundaja: Natasha Muhl
Nummerdatud sertifikaat

Kakaduud elavad Austraalias ja selle lähiümbruses. Nad on üsna lähedalt sugulased meil hästi tuntud nümfkakaduule, nende iseloomus ja eluviisis on palju sarnasusi. Neid võib leida nii troopilistest vihmametsadest, rohumaadelt kui kuivadest savannidest. Kakaduud, nagu paljud teda ette kujutavad, ei ole sugugi kõik valget värvi. Neid on 18 liiki (kaasaarvatud nümfkakaduu) ja 37 alaliiki. Kakaduud on väljasuremisohus lindude seas.

Kakaduud on väga targad ja toimekad linnud. Neil on võimas ja kõlav hääl, eriti võimas on nende looduses kõlav kutsung.
Sugu saab suurel osal liikidest määrata silmade värvuse järgi, mis emasel muutub 2 aastaselt punakas-pruuniks või pruuniks, isastel jääb see mustaks.
49,00 €